Hoofdgerechten

Poké bowl met geitenkaas, zalm en mango

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

50 minuten PT50M

ingrediënten

  • 125 g sushirijst of bruine rijst
  • Bettine geitenkaas bolletjes naturel
  • 2 el rijstazijn
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kristalsuiker
  • 150 g super verse zalmfilet
  • 1/2 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosui
  • zwarte sesamzaadjes
  • eetbare bloemen (Eatme)
     
  • 1 el Suree Sriracha chili sauce
  • 2 el mayonaise

Meng de Suree Sriracha chili sauce met de mayonaise en je sriracha mayo is gereed.

 

keukenspullen

bereiden

‘Poké’ betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en de naam slaat op de blokjes rauwe vis die in een kom (bowl) samen met rijst, groenten, fruit en overige smaakmakers worden geserveerd. Wij hebben het uitgebreid met de Bettine geitenkaasbolletjes. Het ziet er prachtig uit, maar belangrijker nog is dat het ook nog eens een heerlijke smaakcombinatie is.

Laat na het koken, de bruine rijst of de sushirijst afkoelen tot kamertemperatuur. Verhit de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst of over de bruine rijst. Laat de rijst afkoelen. Schil de avocado, mango en komkommer en snijd samen met de zalm in blokjes van dezelfde grootte. De zalmfilet moet in de lengte in plakken gesneden worden en vervolgens tegen de draad in in reepjes of blokjes gesneden worden. Plaats de geitenkaasbolletjes, avocado, mango, komkommer en zalm bovenop de rijst. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes en ringetjes bosui. Om je Poké bowl af te maken kun je  deze garneren met enkele eetbare bloemen. Serveer de Poké Bowl met een schaaltje sriracha mayo.

Eet smakelijk.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje