Plaattaart vol frisse groenten en Bettine Gerijpte Geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

40 minuten PT40M

ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 courgette
  • 250 g radijsjes
  • 1 rolletje Bettine gerijpte geitenkaas 200 g
  • 125 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 tl fenegriek
  • 1 klein bosje verse tijm
  • 1 rol flammkuchen deeg
  • 1 handje peterselie
  • 2 stengels bosui
  • Zout en peper naar wens

keukenspullen

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Snijd de radijsjes in kwarten.
Verkruimel 1/3e van het rolletje gerijpte geitenkaas. Meng met de crème fraîche en de eieren. Voeg de fenegriek toe en ris de helft van de tijm en voeg ook deze toe. Breng op smaak met zout en peper.
Rol het flammkuchen deeg af op een met bakpapier bekleedde bakplaat en vouw de randjes om naar binnen. Schenk het crème fraîche mengsel over de bodem en verdeel de groenten erover; rol voor een leuk effect de plakken courgette op tot kleine rolletjes. Snijd de rest van de geitenkaas in plakken en verdeel over de groenten.
Bak de plaattaart 20 minuten in de oven, tot het ei gestold is en de randjes goudbruin. Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd de bosui in ringetjes. Neem de taart uit de oven en bestrooi met de bosui en peterselie.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje