
1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen.
2. Rol het bladerdeeg van tante Fanny uit en besmeer het oppervlak met wat groene pesto.
3. Bestrooi vervolgens de helft van de geitenkaas pearls (bolletjes) hierover.
4. Was de verschillende groenten. Snij de courgette en tomaat in dunne plakjes, de rode ui in halve ringen en de paprika in strookjes. Leg vervolgens de groenten dakpansgewijs op de plaattaart.
5. Rasp de oude geitenkaas (Bettine Grand Cru). Bestrooi de geraspte oude geitenkaas en de overgebleven verse geitenkaas pearls bolletjes over de groentes.
6. Druppel vervolgens over de plaattaart een beetje olijfolie.
7. Vouw de randen van het bladerdeeg een stukje dubbel.
8. Breng vervolgens de groenten verder op smaak met wat peper, zout en eventueel wat Italiaanse kruiden.
9. Schuif de belegde plaattaart op een bakplaat onderin de voorverwarmde oven. Bak de plaattaart in 20 - 25 min. goudbruin.
10. Verdeel voor het serveren nog wat blaadjes basilicum over de taart en besprenkel met wat druppels olijfolie.