Plaattaart met Bettine geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

35 minuten PT35M

ingrediënten

  • 1 rol volkoren pizzadeeg 
  • 1 pot pizzasaus 
  • Bettine gerijpt rolletje 200 gram 
  • 1 handvol basilicumblaadjes 
  • 3 vleestomaten 
  • 25g pijnboompitjes  
  • olijfolie 
  • sesamzaadjes 
  • Italiaanse kruidenmix 

keukenspullen

  • bakpapier 

bereiden

Zelfgemaakte pizza’s zijn het lekkerst! Wanneer je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken, maak je gemakkelijk en snel deze plaattaart. Voor het gemak kies je voor een kant- en klaar deeg en beleg deze met alle toppings die je lekker vindt. Ideaal en toch nog een beetje gezond, vooral deze versie met heerlijke vleestomaten en het gerijpte rolletje van Bettine geitenkaas.  

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakjes. Doe dit ook bij het Bettine gerijpte rolletje. Leg het bakpapier op de bakplaat, rol het pizzadeeg over de hele bakplaat uit en vouw de randen wat dikker. 
Bak het deeg alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.  
Haal het uit de oven en bestrijk het deeg met de pizzasaus en beleg rijkelijk met de tomaten en geitenkaas. Bestrooi de binnenkant van de pizza met pijnboompitjes en verdeel de basilicumblaadjes over het geheel.  
Bestrijk de zijkanten van de pizza met de olijfolie en bestrooi met sesamzaadjes en Italiaanse kruiden. Bak de pizza nog 10 minuten.
  

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje