Voorgerechten

perencarpaccio met bettine geitenkaas

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

10 minuten PT10 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine geitenkaas naturel
  • 2 peren
  • 50 g rucola
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • aantal takjes bieslook

    Portdressing:
  • 100 ml rode port
  • 1 el balsamico
  • 3 el olijfolie, extra vergine
  • zout, peper, naar smaak

keukenspullen

  • koekenpan
  • dunschilmesje
  • keukenmes

bereiden

Zet een pan op het vuur zonder boter of olie. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. Snij de peren in dunne plakjes met schil. Hak de bieslook en zongedroogde tomaten fijn. Leg de plakjes peer in een halve maan op het bord en leg er wat rucola tegenaan. Verkruimel de Bettine geitenkaas naturel over het bord. Strooi vervolgens de pijnboompitten, zongedroogde tomaten en bieslook over het bord.
Kook voor de dressing de port in tot 2 el vocht. Laat wat afkoelen. Voeg hierna de balsamico, de olie, het zout en peper toe en meng goed.
Sprenkel de dressing over de salade.
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje