Hoofdgerechten

pasteitje met kip-geitenkaassaus

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine geitenkaasspread
  • 4 pasteitjes (Jos Poell - traditioneel, mini of roomboter)
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 75 g rucola
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 100 g champignons
  • 1/4 komkommer
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

keukenspullen

  • oven
  • pan
  • magnetron

bereiden

Verwarm de oven voor op 165°C.
Verhit olie in een pan.
Snipper de ui en fruit het ca. 2 minuten. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze goudbruin.
Doe de champignons erbij en bak nog ca. 2 minuten mee.
Plaats het bakje Bettine geitenkaasspread in de magnetron voor circa 40 seconde op 900 Watt. Roer de warme geitenkaasspread door het kip-champignonmengsel.
Plaats de pasteitjes gedurende 10 minuten in het midden van de oven.
Snijd de komkommer en laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Voeg dit vervolgens toe aan de rucola. Breng de sla op smaak met olie, peper en zout.
Vul de pasteitjes met de kip-geitenkaas saus en serveer de rucola salade erbij.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje