Pastasalade met geitenkaas, mango, gegrilde paprika en bosui

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 200 gram penne 
  • 50 gram rucola 
  • 1 mango 
  • 1 pot gegrilde rode paprika 
  • 2 bosuitjes 
  • 75 gram ongebrande cashewnoten 
  • 100 gram Bettine geitenkaas naturel

    voor de dressing: 
  • 1 eetlepel mango-azijn of appelazijn 
  • 2 eetlepels olie uit de pot van de gegrilde paprika 
  • 1 theelepel honing 
  • gemalen chilivlokken naar smaak 
  • zout

keukenspullen

  • koekenpan
  • vergiet
  • grote kom of schaal

bereiden

Deze simpele salade van de Sandwichformule met mango, geitenkaas gegrilde paprika is een van onze nieuwe favorieten. Hij is simpel te maken en o zo lekker! De zachte smaak van de paprika, het zoete van de mango en het hartige van de geitenkaas zijn een gouden combinatie. De mango is een verrassend lekkere toevoeging. Proef en ervaar het zelf! 

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta daarna in een vergiet af met koud water.
Verhit een koekenpan op het vuur zonder olie. Rooster de cashewnoten een paar minuten. Schud de pan regelmatig en houd de nootjes goed in de gaten. Haal ze uit de pan zodra ze mooi lichtbruin zijn. Hak ze vervolgens grof.
Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes. Snijd de bosui in ringetjes.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Hussel de pasta, de rucola en de dressing door elkaar. Verdeel de mango, gegrilde paprika en de cashewnootjes over de salade.
Verkruimel tot slot de geitenkaas en verdeel dit over de salade.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje