Hoofdgerechten met geitenkaas

pasta met Bettine geitenkaas & pompoensaus

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30 M

ingrediënten

  • 800 gram pompoenblokjes
  • 250 ml kookroom
  • 300 g penne
  • 300 g Bettine geitenkaas naturel
  • 2 handjesvol verse platte peterselie

keukenspullen

bereiden

Een goede pasta verveelt nooit. In deze pasta met maar 5 ingrediënten zit lekker veel pompoen en de geitenkaas maakt hem heerlijk romig en smaakvol. Wat ons betreft een super vegetarisch feel good recept!

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten. 
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er eventueel een beetje olie door. Wanneer de pompoenblokjes gaar zijn, deze afgieten en mengen met de kookroom en de helft van de geitenkaas. Voeg dit alles in een blender en meng dit tot een gladde saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de rest van de geitenkaas en strooi deze samen met de peterselie over de pasta. Serveer direct. 

 

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje