No Bake Goat's cheesecake

aantal personen

10 personen Serves 10

bereidingstijd

150 minuten PT150M

ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 300 g gember shortbread cookies
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 75 g witte chocolade
     
  • Voor de vulling:
  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 g roomkaas
  • 250 g Bettine schijfjes naturel
  • 100 g suiker
  • 1 zakje bourbon vanille suiker
  • 250 ml slagroom
     
  • Voor de topping:
  • 2 peren
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 200 ml water

keukenspullen

  • Springvorm van 22 cm

bereiden

Dit is echt de meest perfecte en gemakkelijke no-bake goat's cheesecake ooit. Door dit recept te volgen, krijg je een smeuïg en romig dessert dat mooi opstijft in de koelkast. In tegenstelling tot gewone cheesecake, is no-bake goatscheesecake niet overdreven zwaar. Het is licht zoet en perfect verfrissend!

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Hak de witte chocolade fijn en smelt in de boter. Meng door de koekjesbodem.
Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week voor de vulling de gelatineblaadjes in een kommetje water.
Mix de roomkaas en geitenkaas met een hand of stand mixer los en luchtig. Voeg de suiker, vanillesuiker en slagroom toe. Klop samen tot een dik en stevig mengsel.
Knijp de gelatine uit en smelt kort in een steelpannetje, schenk al kloppend bij het geitenkaasmengsel.
Schep het geitenkaasmengsel in de springvorm en strijk glad. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Snijd ondertussen de peren in plakken. Doe ze met de vlierbloesemsiroop en het water in een pannetje en kook ze in 15 minuten zacht. Laat helemaal afkoelen.
Je krijgt de cheesecake het beste uit de vorm door deze van buiten te verhitten, met bijvoorbeeld een föhn of een hete natte theedoek. Verwijder voorzichtig de vorm en leg voor het serveren de peren op de taart.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje