Hoofdgerechten

Naanpizza met Bettine geitenkaas, zoete aardappel, serranoham en groene asperges

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

60 minuten PT60M

ingrediënten

  • 2 stuks naanbrood. Maak ze zelf https://bit.ly/325kSKB of koop ze voorverpakt
  • 50 gram Bettine geitenkaas naturel, gekruimeld  (pakje 125g)
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • Serranoham 3 plakjes, in stukjes gescheurd
  • 2 eetlepels passata (saus van rauwe, gepureerde tomaten)
  • 100 gram groene mini asperges
  • Handjevol rucola
  • Kaneelpoeder en kruidnagel

keukenspullen

bereiden

Nog zo´n fijn recept met naanbrood. Deze vergt iets meer voorbereiding, de aardappels moeten namelijk een tijdje de oven in. Maar daarna heb je er geen omkijken meer na en heb je ook dit gerecht zonder al teveel inspanning op tafel staan. Geniet ervan!

Warm de oven voor op 180 graden. Snijd de zoete aardappel in ongelijke stukjes van ongeveer 2 tot 3 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel over. Strooi kaneel en een heel klein beetje kruidnagel over de zoete aardappel blokjes en bak ongeveer 45 minuten gaar en mooi bruin. De asperges kort grillen.
Bestrijk het naanbrood met de passata. Zorg dat je de randjes niet bedekt.
Verdeel hierna de aardappel, serranoham, de geitenkaas, en de asperges over het naanbrood.
Warm de naanpizza op in de oven: 4-5 minuten op 200 graden. Verdeel de rucola over de naanpizza en serveer direct.
 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje