Amuses en hapjes met geitenkaas

Mousse van geitenkaas met rode bietjes

bereidingstijd

15 minuten (30-60 minuten in de koeling)

ingrediënten

2x 125gr Bettine verse geitenkaas

100 ml slagroom

50 ml mascarpone

150 gr gekookte rode bietjes

Alfalfa 

Pistachenoten

keukenspullen

Staafmixer

Handmixer

Vork

Lepel

10 glaasjes als voorgerecht of ongeveer 15 iets kleinere amuseglaasjes/amuselepels

Spuitzak

 

bereiden

De mousse van Bettine geitenkaas en rode bietjes is overheerlijk en snel gemaakt. Tip! Serveer de mousse in een glas of op een amuselepel en laat het nog even in de koelkast staan voordat je het opeet, dan verschijnen er accenten van een mooie dieprode kleur in de roze mousse, wat een prachtig eindresultaat geeft! De mousse is zacht en verrassend van smaak, de alfalfa maakt het geheel wat pittiger. 

Klop de mascarpone los met een vork en roer hierna de geitenkaas erdoor heen tot een smeuïg en glad mengsel ontstaat. Pureer de gekookte bietjes met een staafmixer. Schep de puree van de bietjes door het mascarpone geitenkaasmengsel. Klop de slagroom stijf met de handmixer en schep deze vervolgens door het pureemengsel. Schep voorzichtig totdat er een mooie luchtige mousse ontstaat.

Verdeel de mousse met eventueel een spuitzak over de glaasjes en garneer deze met kruimels geitenkaas, crushed pistachenootjes en plukjes alfalfa. Plaats de glaasjes nog een half uur tot een uur in de koeling alvorens ze te serveren.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje