Mini geitenkaas mangotaartjes
#bettinerecepten

Mini geitenkaas mangotaartjes

Mango en geitenkaas zijn een echt droompaar. Daarom hebben wij deze mini bladerdeegtaartjes gemaakt, zo lekker en toch zo eenvoudig. Het zijn maar een paar simpele stappen en het staat binnen een half uur op tafel. Simpel genoeg, toch? En niet onbelangrijk, het smaakt geweldig. En nu krijg jij het recept. ♡

  • Vegetarisch
  • Recepten
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Aperitief & voorgerechten
  • Verse geitenkaas
  • Taart
  • Familie
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 8 personen
2 plakken bladerdeeg
125 g Bettine geitenkaas naturel
1 mango in schijfjes
bloem; voor het uitrollen van het bladerdeeg
3 el honing
2 tl chili flakes
1 rode ui
1 ei
zwarte peper, naar smaak

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. 
    2. Meng in een grote kom de mangoschijfjes met honing en de fijngemaakte chiliflakes. 
    3. Bestrooi je werkblad met bloem. Rol de plakken bladerdeeg uit met de deegroller tot een halve cm dikte. Snijd elk vel in 4 vierkanten.
    4. Leg de vierkantjes een stukje uit elkaar op de met bakpapier belegde bakplaat 
      Leg een plakje Bettine geitenkaas naturel in het midden van het bladerdeegvierkant.
    5. Plaats een paar schijfjes rode ui op de geitenkaas en bedek royaal met de (gemarineerde) plakjes mango. Kruid de taartjes met zwarte peper. Bestrijk de randjes met het geklutste ei en bak de taartjes in 15 tot 17 minuten gaar en goudbruin.
Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere recpeten voor ontbijt en brunch

1058
#bettinerecepten Sandwich met geitenkaas, gegrilde paprika's, rode uien, rucola en kappertjes

Heb je wat lunch inspiratie nodig? Deze sandwich met Bettine geitenkaas, geroosterde paprika en rucola is waanzinnig simpel, en té lekker!

1159 - rosbief-burger-met-geitenkaas
#bettinerecepten Rosbief burger met geitenkaas

Dit broodje is heerlijk als een lunch, maar kan ook als diner, serveer hem dan bijvoorbeeld met een groene salade en zoete aardappel frietjes met truffelmayo. Tip: Ook lekker met peper-rosbief.

geitenkaas-pannenkoek-888x539px
#bettinerecepten Havermoutpannenkoekjes met avocado, mango en geitenkaasbolletjes

Dit heerlijke glutenvrije recept voor havermoutpannenkoekjes is vrij van geraffineerde suikers, het staat snel op tafel en het eindresultaat is ontzettend lekker en dus supergezond. Niet over twijfelen, gewoon maken dus!

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Ciabatta met geitenkaas - 3840x2160px
#bettinerecepten Ciabatta met rosbief en geitenkaas

Een stevige lunch is erg belangrijk om de dag goed door te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een heerlijke knoflook ciabatta met rosbief en geitenkaas. Simpel en lekker! Eet smakelijk.

Frittatta met doperwten en geitenkaas
#bettinerecepten Frittata met doperwten en geitenkaas

Lekker lunchen, een tussendoortje, picknicken of gewoon als diner: deze frittata met doperwten en geitenkaas is lekker op vele momenten, zowel warm als koud. Varieer ook eens met verschillende groenten zoals courgette of paprika.

Bettine Dutch Baby-27-3
#bettinerecepten Dutch baby met verse vijgen, geitenkaas en veldsla

Wat is er lekkerder dan lekker met een boek op de bank te zitten en een versgebakken lekkernij te ruiken die langzaam zijn geur door je hele huis verspreidt? We genieten erg van zulke momenten. Een van onze favoriete gezellige recepten uit de oven is momenteel de Dutch Baby. De populaire ovenpannenkoek is een echte ontbijtklassieker geworden. Dutch baby is afkomstig uit Amerika. Het is eigenlijk een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé. Tijdens het bakken komt de pannenkoek namelijk heel erg omhoog, om vervolgens weer in te zakken. Daarbij ontstaat de zo karakteristieke rand van de Dutch baby. Het is heerlijk makkelijk te bereiden in slechts een paar stappen en doet de harten van volwassenen en kinderen sneller kloppen. De Dutch Baby maakt niet alleen indruk met zijn smaak, maar ook met zijn ongelooflijk luchtige deeg. Het basisrecept voor het pannenkoekenbeslag is heel eenvoudig en kan snel worden bereid met slechts een paar ingrediënten die je thuis zeker op voorraad hebt. Dit zijn eieren, melk, bloem, zout en boter en voila, je kunt meteen beginnen met de bereiding van je ovenpannenkoek.

1016
#bettinerecepten Hartige taart met peer en geitenkaas

Deze hartige taart is er één die bij je volgende brunch of lunch niet mag ontbreken!

toast zwarte bessen compote geitenkaas
#bettinerecepten Zwarte bessen compote met geitenkaas op toast

Dit heerlijke hapje doet het altijd goed, dat beloven we je. Haal verse bramen en blauwe bessen in huis en maak er deze heerlijke compote van. De combinatie van het zoete fruit met de milde Bettine geitenkaas is een echte winnaar. Het ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens verrukkelijk! Serveer deze toast met verse bramensaus en geitenkaas als ontbijt, lunch of als klein voorgerechtje.

1290
#bettinerecepten Wraps met lamsworstjes en geitenguacamole

Deze wrap met lamsworstjes, guacamole en koolsla is heerlijk als lunch maar ook als lichte avondmaaltijd.

Geitenkaassalade met mango en avocado
#bettinerecepten Geitenkaassalade met mango en avocado

Geitenkaas en fruit zijn een heerlijke combinatie, daarom hebben we dit recept voor je met mango. Dit is een goedgevulde salade voor de lunch of als bijgerecht tijdens het diner.

1277
#bettinerecepten Luchtige omelet met geitenkaas en groene asperges

In vrijwel alle landen rond de Middellandse Zee worden kleurige, stevige omeletten gemaakt die bol staan van de meest uiteenlopende groenten, kruiden en kaas. Deze omelet is gevuld met spinazie, lente-uitjes, groene asperges en Bettine No3. Je kunt deze heerlijke omelet warm of lauwwarm eten.