bereiden
Lasagnette, maar dan net even anders!
Wij hebben met dit recept een bekend recept in een nieuw voorjaarsjasje gestoken.
Deze vegetarische pasta is heerlijk door de combinatie van de milde romige geitenkaas met de aubergine. De citroen geeft het geheel een frisse touch en dat maakt het een heerlijke voorjaarspasta.
Snijd de aubergine in halve plakken en snipper de knoflook. Ris de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak ze grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine goudbruin, schep uit de pan en voeg de knoflook toe en de helft van de italiaanse kruiden toe. fruit kort aan en blus af met de kookroom. verbrokkel de helft van de geitenkaas erboven en roer goed tot het is gesmolten.
Snijd de lasagnevellen in brede repen en voeg ze toe aan de saus, schenk er 100 ml water bij. Laat ze 3 minuten meekoken in de saus en voeg zonodig wat extra water toe.
Schep de aubergine door de lasagnette en warm goed door. Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
Schep de Lasagnette in twee borden en verbrokkel de rest van de geitenkaas erboven. Bestrooi met de overige groene kruiden en het citroenrasp.
Serveer met een lekkere frisse salade en geroosterde tomaten.