kerstkoekjes met geitenkaas glazuur

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

75 minuten PT75 M

ingrediënten

  • 50 g Bettine geitenkaas spread naturel
  • 100 g poedersuiker
  • 2 el water
  • 1 ei
  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 100 g suiker

keukenspullen

  • deegroller
  • uitsteekvormpjes
  • vershoudfolie
  • oven
     

bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de geitenkaas uit de koelkast. Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom. Kneed alle ingredienten goed door elkaar en vorm hier een bal van. Rol deze deegbal in folie en leg het circa 30 minuten in de koelkast. Rol vervolgens het deeg met een deegroller uit, op een met bloem bestoven aanrecht. Zorg dat het deeg circa 5 mm dik is. Steek met de uitsteekvormpjes figuurtjes uit. Leg de figuurtjes op een bakplaat en plaats deze in de oven. Bak 15 - 20 minuten. Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker, geitenkaas en water tot een glad geheel. Bestrijk de koekjes met het geitenkaas glazuur. Laat ze circa 10 minuten staan tot het glazuur hard is geworden.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje