Hoofdgerechten met geitenkaas

Kalkoenfilet met Bettine geitenkaas

bereidingstijd

30 - 45 minuten

ingrediënten

Voor 4 personen:
4 kalkoenescalopes of ongepaneerde kalkoenschnitzels
50g spinazieblaadjes
200g kastanjechampignons
2 el fijngehakte noten (pistache)
100g Bettine geitenkaas spread naturel
2 el honing
1 el olijfolie
2 el vloeibare boter
Peper en zout

keukenspullen

Ovenschaal
Cocktailprikkers

bereiden

Een makkelijk zelf te maken gerecht dat ook nog eens in het teken staat van kerst.
 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de boschampignons in kleine stukjes. Fruit deze kort aan in een pan en laat goed uitlekken.
Kruid de kalkoenescalops met peper en smeer een laagje geitenkaas op ieder lapje. Leg hier dakpansgewijs de spinazieblaadjes overheen en schep vervolgens de champignons hierover.
Rol ieder rolletje op en steek vast met een houten prikkertje.

Maak een mengeling van de vloeibare boter en de honing en bestrijk de opgerolde kalkoen met dit mengsel. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten gaar en lichtbruin.
Strooi, wanneer de kalkoen uit de oven komt, nog wat fijngehakte pistachenoten erover en wat overgebleven champignons. Serveer de kalkoen op een klein bedje van spinazie. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje