Amuses en hapjes met geitenkaas

Kaasplankje met Bettine gerijpte geitenkaas

bereidingstijd

5 à 10 minuten

ingrediënten

  • 200 gram Bettine gerijpte geitenkaas 
  • 1 pakje Kletzzz toast vijg-amandel
  • aardbeienchutney
  • blauwe bessen
  • 2 à 3 vijgen
  • pistachenoten
  • amandelen
  • pecannoten
  • tijm (ter garnering)

keukenspullen

  • houten plank
  • draadmesje


 

bereiden

Een kaasplankje als dessert is een leuke afsluiter van een feestelijk diner, maar ook voor bij de borrel is een kaasplankje altijd een welkome aanvulling. Een kaasplankje samenstellen is niet moeilijk, je hoeft alleen enkele basisregels te onthouden die wij je graag uitleggen. 

Voor dit plankje gebruiken we het Bettine gerijpte geitenkaasje. Dit rolletje geitenkaas is geliefd om z’n milde, licht pittige karakter. De zachte binnenkant gaat gehuld in een stevige, hagelwitte korst. Stuk voor stuk op traditionele wijze bereid in onze ambachtelijke kaasmakerij. 



Haal het kaasje minstens 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. 

De mooiste plakken snij je met een draadmesje. Als je het met een mes snijdt verwarm het mes dan even onder de kraan met warm water voor het beste snijresultaat.

Serveer het kaasje op een mooie houten plank. 

Serveer goed brood of lekkere toast bij de kaas. 

Lekker om er een chutney bij te serveren. Zowel aardbeien-, vijgen- of peer- past er goed bij. 

Om het kaasplankje feestelijk te maken leg je er nootjes en vers fruit op. Gebruik hiervoor seizoensfruit. Wil je weten welke nootjes er goed bij passen, check dan deze blog. 


Succes met het samenstellen van het plankje en geniet ervan!


 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje