
De perfecte kaasplank maken is helemaal niet moeilijk, wij geven jou dan ook graag goede tips hoe je zelf het perfecte kaasplankje kunt samenstellen.
De perfecte kaasplank maken is helemaal niet moeilijk, wij geven jou dan ook graag goede tips hoe je zelf het perfecte kaasplankje kunt samenstellen.
Haal het gerijpte rolletje minstens één uur en de Grand Cru twee uur van tevoren uit de koeling, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. De smaken en geuren komen dan goed tot hun recht. Het is zonde om de kaasjes koud te eten.
Op deze kaasplank ligt een milde verse kaas, een licht pittige kaas met witschimmelkorst en een oude halfharde kaas. Het staat het mooist om een oneven aantal kaasjes op de plank te hebben liggen.
Het is voor de smaak en afwisseling lekker om er andere ingrediënten bij te serveren zoals noten, fruit en crackers. Ontpit de dadels en vul deze met de Bettine Naturel. Schep de olijven in een schaaltje. Serveer er desgewenst een schaaltje met groene pesto bij.
Snijd de Grand Cru in blokjes en snijd enkele plakjes van het gerijpte rolletje. Serveer de kaas op een mooie kaasplank. Leg alle ingrediënten op de plank en zorg ervoor dat de kazen niet tegen elkaar aan liggen. Plaats daartussen het fruit, de noten, de crackers, de olijven en een schaaltje met honing totdat de plank goed gevuld is.
Tip: je kunt ongeveer 150 gram kaas per persoon aanhouden voor bij de borrel. Maak je een kaasplankje voor bij het dessert, houd dan 75 gram per persoon aan.
Serveertip: serveer bij de kaasplank grote glazen bijpassende wijn of port. Vooruit, een lekker biertje mag ook.