Herfstsalade met geitenkaas in spek met mosterd-dilledressing

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

15 minuten PT15M

ingrediënten

  • 150g rucolamelange
  • 4 verpakkingen Bettine geitenkaas met spek 2*60g (of 1 verpakking 8*30g)
  • 50g pijnboompitten
  • 100g Tomberry tomaten geel
  • 80g blauwe bessen
  • 2 appels (Elstar)
  • 2 stuks bosui
  • 1 rode ui
  • Eventueel: eetbare bloemen (Eat me)

Voor de mosterd-dilledressing:

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl dille
  • zout en peper naar smaak

keukenspullen

bereiden

Ben je op zoek naar een eenvoudig en heerlijk herfstrecept, dan is een goede, stevige herfstsalade vol met bladgroen en Bettine geitenkaas precies wat jij nodig hebt. En als je er zeker van wilt zijn dat het geweldig smaakt (en er geweldig uitziet), kijk dan niet verder dan dit herfstrecept.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten goudbruin. Laat ze daarna even afkoelen op een bord. 
Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng de mosterd-dilledressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
Snijd de appel en de rode ui in partjes en halveer de blauwe bessen. Verdeel de rucolamelange over 4 borden. Snijd de bosui schuin in ringetjes en verdeel deze ingrediënten samen met de Tomberry tomaatjes en de geroosterde pijnboompitjes over de rucolamelange. 
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de geitenkaasjes 2 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Leg de geitenkaasjes bovenop de salade en besprenkel met de dressing. Serveer direct!

Serveertip: voor een complete maaltijd is deze salade heerlijk met geroosterd zuurdesembrood en een glas koele Riesling. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje