Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze iets ontdooien.
Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Snijd de aubergine en sjalot in kleine stukjes en bak het geheel lichtbruin in een pan met een beetje olie. Voeg hier de pijnboompitten, de zongedroogde tomaat en de tijm aan toe en meng dit goed door elkaar.
Laat het geheel even afkoelen en voeg daarna de Bettine geitenkaas toe en breng op smaak met peper en zout. Kneed nu met je handen alles nogmaals goed door en maak hier vervolgens een lange rol van.
Haal de folie van de plakjes bladerdeeg en leg ze op een stuk bakpapier tegen elkaar, waarbij ze elkaar ongeveer 1 centimeter overlappen. Om ze goed te laten plakken, bestrijk je de randen met een klein beetje losgeklopt ei.
Leg de geitenkaasrol op het deeg en vouw vervolgens het deeg er rondom heen zodat er een staaf ontstaat. Draai de staaf op de naad naar beneden en bestrijk de rol met het losgeklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Plaats de banketstaaf in het midden van de oven en bak in 45 minuten goudbruin en gaar.
Haal de staaf dan uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in mooie stukken.
Wij wensen jullie een zalige en smakelijke pakjesavond!