Voorgerechten

gevulde tomaten met geitenkaas en quinoa

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

45 minuten PT45 M

ingrediënten

  • 125 g Bettine geitenkaas naturel
  • 50 g Bettine Grand Cru
  • 125 g quinoa
  • 4 tomaten
  • 250 ml runderbouillon (gebruik voor een vegetarisch gerecht tuinkruidenbouillon)
  • pijnboompitten, handvol
  • bieslook
  • basilicum

keukenspullen

  • oven

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Breng de bouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat de quinoa circa 10 minuten koken. Snijd intussen de kop van de tomaten eraf en hol de tomaat uit. Snijd de bieslook en basilicum in kleine stukjes. Giet de quinoa na 10 minuten koken af. Voeg de Bettine geitenkaas naturel, pijnboompitten, bieslook en basilicum aan de quinoa toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vul de tomaten met het quinoa-geitenkaasmengsel. Rasp de Bettine Grand Cru en verdeel de geraspte kaas over de tomaten. Leg de gevulde tomaten in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal gedurende circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Quinoa is superfood! Het is namelijk rijk aan eiwitten, vitamine B2, vitamine E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje