Voorgerechten met geitenkaas

Gevulde portobello's met geitenkaas

bereidingstijd

25 minuten

ingrediënten

2 portobello’s
75 gram Bettine gerijpte geitenkaas
125 gram spinazie
25 gram pijnboompitten
1 klein rood uitje
2 teentjes knoflook
Peper en zout
Olijfolie

keukenspullen

bereiden

Een sierlijk gerecht dat perfect in de kerstsfeer past: gevulde portobello.
Wij gebruikten spinazie, rode ui, pijnboompitjes en onze heerlijke gerijpte geitenkaas. De geitenkaas maakt het heerlijk smeuïg.
Serveer de portobello's op een bedje van rucolasalade en je hebt gegarandeerd een prachtig voorgerecht. 

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden. Verwijder het steeltje uit de portobello en maak hem schoon.
Leg de portobello's om een ovenschaal en sprenkel er olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Snipper een klein rood uitje en pers of snij de knoflook zeer fijn en fruit dit aan in olijfolie in een grote pan.
Voeg telkens wat spinazie toe en ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.
Lepel de spinazie voorzichtig in de portobello's en leg de gesneden plakjes van de gerijpte Bettine geitenkaas er bovenop. Plaats in de oven voor ongeveer 15 minuten totdat ze goudbruin zijn.
Leg de portobello's op een bedje van rucolasalade. Strooi er direct voor het serveren pijnboompitjes overheen om het af te maken.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje