gevulde pompoen met bettine geitenkaas, quinoa en shiitakes

aantal personen

2 Serves 2

bereidingstijd

60 minuten PT60M

ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 bakje shiitakes
  • 130 g quinoa
  • 125 g Bettine geitenkaas honing 
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout, naar smaak
  • olijfolie

keukenspullen

bereiden

Wij zijn blij, want de pompoenentijd is weer aangebroken! 
Je kunt er eindeloos mee variëren en wij serveren het dit jaar als mooi en smakelijk bijgerecht tijdens het kerstdiner. Hoe leuk is het om in plaats van slechts een schaal een hele pompoen op tafel te presenteren! 
En behalve dat dit gerecht verrassend lekker is, is het een makkelijk recept, dus wij snappen het heel goed wanneer je dit buiten de feestdagen nog vaker klaarmaakt. Indruk maken doe je zeker met dit gerecht!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. 
Snij de bovenkant van de pompoen en bewaar het kapje. Kom je niet door de schil heen? Leg de pompoen 10 minuutjes in kokend water en het snijden verloopt vlekkeloos. 
Verwijder met een lepel de pompoenpitten en de draden. Snij een plakje weg aan de onderkant zodat de pompoen stevig blijft staan. Plaats vervolgens de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven. 

Wanneer de pompoen in de oven staat, maak je de vulling.
Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de quinoa op smaak met peper, zout en kaneel. Schep de fijngesneden peterselie er doorheen en bereid in een andere pan de shiitakes en schep deze ook door de quinoa.

Haal de pompoen uit de oven en vul deze met het quinoamengsel en bestrooi dit met extra peterselie en geitenkaas. Zet alles nog 5 minuten in de oven en serveer daarna direct. 

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje