Voorgerechten

gevulde paprika met geitenkaas en ansjovis

aantal personen

8 personen Serves 8

bereidingstijd

35 minuten PT35 M

ingrediënten

  • 150 g Bettine Blanc 
  • 1 blikje ansjovisfilets (ca. 50g) 
  • 1/4 zakje verse koriander (à 15g) 
  • (versgemalen) zwarte peper 
  • 4 geroosterde paprika's (pot à 465g) 
  • 1 zakje rocket slamelange (75g) 
  • 1/2 bakje balsamicodressing (à 100g Johma)
  • 1/2 el olie om in te vetten
  • ovenschaal van ca. 2 liter

keukenspullen

  • ovenschaal
  • kom
  • oven

bereiden

Boven een kom de geitenkaas verkruimelen. Ansjovisfilets laten uitlekken en fijnsnijden. Koriander fijn knippen. Ansjovis en koriander door kaas scheppen. Op smaak brengen met peper. Schaal invetten. Paprika's aan één kant voorzichtig opensnijden. Paprika's vullen met kaasmengsel, dichtvouwen en naast elkaar in ovenschaal leggen.

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Paprika's in het midden van oven in ca. 10 minuten warm laten worden. Sla over vier borden verdelen en besprenkelen met dressing. Leg vervolgens de paprika's op de sla.

Tip: Serveer dit gerecht met focaccia brood.

Gratis Geitenkaas recepten-boekje