Bettine-soep-888x539px-DONKER-Bettine-geitenkaas-naturel
#bettinerecepten

Geroosterde tomatensoep met appel en geitenkaas

Deze tomatensoep is extra lekker van smaak doordat je de tomaten vooraf eerst roostert in de oven, daardoor wordt de smaak nog intenser en zoeter! En daarbij hoef je er niet veel voor te doen: je hoeft enkel de tomaten, appels en uien te snijden en deze in de oven te zetten. De oven doet de rest. Vervolgens blender je de geroosterde groenten met de bouillon, garneer je met de Bettine geitenkaas Naturel en voilà, een heerlijke tomatensoep. Je kunt er gerust een broodje bij eten voor een volwaardige maaltijd of je eet de soep als lekker en verantwoord tussendoortje.

Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
1 kg trostomaten
200 g cherry tomaten
2 pink lady appels
1 gegrilde rode punt paprika (uit pot)
2 witte uien
1 kleine bol knoflook
6 takje peterselie (alleen de blaadjes)
100 g Bettine geitenkaas naturel
2 tl pul biber (Turkse chilipeper)
800 ml groentebouilon
Olijfolie
Toppings
50 g Bettine geitenkaas naturel
Peterselie naar smaak
Pul biber naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijst. Was en snijd de trostomaten, schil en snijd de appels, pel de uien en snijd doormidden en leg alles op een bakplaat. Leg ook de cherrytomaatjes op de bakplaat en besprenkel het geheel met olijfolie, zout en versgemalen peper.

  3. Verpak de knoflookbol in aluminiumfolie, voeg een beetje olie toe en leg op de bakplaat.

  4. Rooster de groenten in het midden van de oven voor ongeveer 30 minuten, tot ze een donker randje hebben. 

  5. Knijp de teentjes knoflook uit het velletje. Schep daarna het geheel samen met de pul biber in een grote pan, schenk de bouillon erbij en pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.

  6. Voeg 100 gram Bettine Garlic & Herbs toe en blijf roeren tot deze helemaal is opgelost.

  7. Serveer de soep met stukje Garlic & Herbs Bettine, pul biber en peterselie naar smaak.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.

Meer lekkere recpeten voor aperitief en voorgerechten

Mini geitenkaas mangotaartjes
#bettinerecepten Mini geitenkaas mangotaartjes

Mango en geitenkaas zijn een echt droompaar. Daarom hebben wij deze mini bladerdeegtaartjes gemaakt, zo lekker en toch zo eenvoudig. Het zijn maar een paar simpele stappen en het staat binnen een half uur op tafel. Simpel genoeg, toch? En niet onbelangrijk, het smaakt geweldig. En nu krijg jij het recept. ♡

1213
#bettinerecepten Geitenkaas risotto bitterballen

Op zoek naar een lekkere amuse? Probeer dan deze risotto bitterballen met Bettine geitenkaas uit! Deze bitterballen zijn perfect voor bij de borrel, maar je kunt ze dus ook heel goed als een soort voorgerechtje serveren. Met een beetje geluk heb je er een aantal over en kan je de dag erna er ook nog van snoepen.

1298
#bettinerecepten Salade van rood fruit met geitenkaas en rosé

Lekkere frisse fruitsalade met rode vruchten en geitenkaas pearls. Afgemaakt met een dressing van frisse rosé, gembersiroop en walnotenolie. Het frisse van het fruit is in perfecte balans met de zachte smaak van de geitenkaas. Een chique afsluiter van je diner.

1018
#bettinerecepten Salade met gegrilde groenten en geitenkaas
Tomaat, pesto, olijfolie en geitenkaas
#bettinerecepten Tomaat, pesto, olijfolie en geitenkaas

Less is more! Soms is een recept zo makkelijk maar wil je het toch delen, omdat het gewoon erg lekker is.

verse zalm carpaccio
#bettinerecepten Verse zalm carpaccio met geitenkaas

Wil je indruk maken met een mooi voorgerecht zonder hiervoor uren in de keuken te staan? Zie hier dit geweldige recept dat in een mum van tijd op tafel staat. Het enige wat tijd kost is het marineren van de zalm en dat maakt dat jij lekker even iets anders kunt doen.

1075
#bettinerecepten Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

Ben je ook zo gek op gerookte zalm met dille? Wij kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Vooral als het gecombineerd wordt met rode ui, kappertjes, geitenkaas en crème fraîche op krokant gebakken flammkuchen.

1211
#bettinerecepten Kerstkrans salade met sinaasappel, geitenkaas bolletjes en pistachenoten

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van sinaasappel en geitenkaas staan op jouw kerstdiner tafel. De salade bestaat uit venkel, sjalotjes, Bettine pearls, pistachenoten, sinaasappel en een kardemomdressing. Super simpel om te maken en smaakt echt heerlijk! Tip: Gebruik grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht.

groene salade met geitenkaasbolletjes en meloen
#bettinerecepten Groene Salade met geitenkaas bolletjes
1054
#bettinerecepten Mini burgers met rode biet, geitenkaas, avocado, spinazie en gemarineerde rode uien

Geniet van een lekker dagje zonder vlees met deze vegetarische variant van een hamburger. Zomaar even een lekker, gezond, vegetarisch gerecht tussendoor doet het altijd goed. Deze burger is lekker compact en stevig qua structuur, een goede bite dus.

Spiesjes geitenkaas
#bettinerecepten Spiesjes met geitenkaas

Deze spiesjes doen het altijd goed tijdens een verjaardag of tijdens de borrel. Lekker makkelijke en smaakvolle spiesjes met de milde geitenkaas van Bettine in combinatie met groenten of juist met fruit. Voor ieder wat wils!

1057
#bettinerecepten Salade met pruimen, granaatappel, walnoten en geitenkaas bolletjes

Van deze salade loopt het water je in de mond; pruimen, granaatappel, walnoten én geitenkaas bolletjes. Wie wil dat nou niet?!