Hoofdgerechten met geitenkaas

Geroosterde flespompoen met quinoa en geitenkaas

aantal personen

3 Serves 3

bereidingstijd

105 minuten PT105M

ingrediënten

  • 2 flespompoenen, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 150g quinoa
  • 300 ml water
  • 50g walnoten
  • 50g gedroogde cranberries
  • 50g gedroogde abrikozen
  • 200g Bettine Geitenkaas pearls
  • 1 el ahornsiroop

keukenspullen

bereiden

Dit heerlijke recept van @galleyofgail past perfect bij een gezondere levensstijl en zorgt voor minder verspilling. 
De bereiding van dit recept is ontzettend makkelijk, terwijl de pompoen in de oven staat, bereid je de quinoa en kun je er naar wens een lekkere salade bij maken. Heerlijk verantwoord genieten dus!  

Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd de pompoen doormidden.
Verwijder de zaadjes, besprenkel met olie en breng op smaak met zout.
Bak voor 50-55 minuten tot de pompoen zacht is.
Spoel de quinoa zorgvuldig met water.
Meng de quinoa met water en breng al roerend aan het kook. Kook voor 10 minuten.
Neem de pan van de warmtebron en laat de quinoa nog 10 minuten afgedekt doorgaren.
Hak de walnoten, cranberries en abrikozen in kleinere stukjes en voeg toe aan de quinoa. Roer de geitenkaas erdoor.
Haal de pompoen uit de oven. Laat deze afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.
Verlaag de temperatuur van de oven naar 180C. Vul de lege pompoenen met 1/3 van het vruchtvlees en bedek met de quinoa-mengsel. 
Besprenkel met ahornsiroop. Plaats terug in de oven en bak nog eens voor 10 minuten. Serveer eventueel met een salade.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje