Geitenkaasnuggets met honing-sinaasappeldip

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

30 minuten PT30 M

ingrediënten

  • 1 el kerriepoeder
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • 75g panko
  • 200g Bettine schijfjes naturel
  • ½ sinaasappel
  • 1 rode peper
  • 1 stengel citroengras
  • 4 el honing
  • 500 ml zonnebloemolie
  • zout en peper

keukenspullen

  • frituurpan of steelpannetje

bereiden

Wat is er leuker dan samen met je kinderen, neefjes, zusjes en noem maar op iets leuks voor te bereiden? Duik de keuken in om samen iets lekkers te maken.

Meng de kerriepoeder met de bloem, breng op smaak met zout en peper.
Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord en doe de panko in een derde bord.
Haal de schijfjes geitenkaas voorzichtig van elkaar. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Leg op een bord.
Rasp de schil van de sinaasappel, hak de rode peper fijn en snijd het citroengras in dunne ringen. Meng met 2 eetlepels sinaasappelsap door de honing.
Verhit de frituurpan of de olie tot 180°C. Frituur de nuggets in porties van 5 of 6 stuks in de olie, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. 
Serveer de geitenkaasnuggets warm, met de zonnige dip.

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje