1301
#bettinerecepten

Geitenkaasnuggets met pittige honing-sinaasappeldip

Gefrituurde geitenkaasnuggets met een zomerse dip. Laat de simpele kipnuggets liggen en verwen jezelf met deze heerlijke vegetarische geitenkaasnuggets. Zeg nou zelf, dat is toch veel lekkerder!

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 2 personen
1 el kerriepoeder
4 el bloem
2 eieren
75 g panko
200 g Bettine schijfjes naturel
1/2 sinaasappel
1 rode peper
1 stengel citroengras
4 el honing
500 ml zonnebloemolie in frituurpan of steelpannetje
zout en peper

Bereiding

    1. Meng de kerriepoeder met de bloem, breng op smaak met zout en peper.
    2. Doe de bloem in een diep bord. Klop de eieren los in een tweede bord en doe de panko in een derde bord.
    3. Haal de schijfjes geitenkaas voorzichtig van elkaar. Haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Leg op een bord.
    4. Rasp de schil van de sinaasappel, hak de rode peper fijn en snijd het citroengras in dunne ringen. Meng met 2 eetlepels sinaasappelsap door de honing.
    5. Verhit de frituurpan of de olie tot 180°C. Frituur de nuggets in porties van 5 of 6 stuks in de olie, keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Tip: Serveer de geitenkaasnuggets warm, met de zonnige dip.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.