Geitenkaaslolly’s met verse kruiden

aantal personen

10 personen Serves 10

bereidingstijd

40 minuten PT40 M

ingrediënten

  • 450 gr Bettine verse geitenkaas naturel 125g
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • Soepstengels
     
  • Variatie 1:
  • Bieslook
     
  • Variatie 2:
  • Walnoten
     
  • Variatie 3:
  • Pistache noten
  • Sinaasappel
  • Peterselie

keukenspullen

keukenmachine

bereiden

We hebben al vaker gezegd dat Bettine geitenkaas makkelijk en goed te combineren valt met allerlei ingrediënten. Om dat extra kracht bij te zetten hebben we deze lolly’s gemaakt. Wat deze lolly’s zo bijzonder maakt is dat je er veel varianten van kunt maken.

De basis van dit recept is voor elke lolly hetzelfde. Meng de geitenkaas met de crème fraîche goed door elkaar. Rol balletjes van het mengsel op gewenste grootte. Nu ga je variëren met de verschillende toppings. Snij of hak met een keukenmachine alle ingrediënten van de variatie tot een grof mengsel. Verdeel de gehakte ingrediënten over een bord en rol hier het geitenkaasballetje doorheen. Zet de geitenkaasbolletjes minstens een half uur in de koeling. Steek de soepstengels in de balletjes op het moment van serveren. Zo blijven de stokjes lekker knapperig en stevig.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje