Hoofdgerechten met geitenkaas

Geitenkaasfondue

aantal personen

4 Serves 4

bereidingstijd

10 minuten PT10M

ingrediënten

  • 200 ml droge witte wijn 
  • 1 scheutje citroensap 
  • 200 g Bettine spread naturel 
  • 300 g Bettine naturel 
  • 4 sprieten bieslook, fijngesneden 
  • ½ tl maizena  
  • knoflook 
  • ½ glas water 
  • peper, naar smaak 
  • 1 appel 
  • trosje druiven 
  • brood 
  • soepstengels 
  • puntpaprika 
  • komkommer 
  • 4 wortels 
  • 3 tomaten 

 

keukenspullen

  • caquelon (fonduepan op een rechaud) 

bereiden

Kaasfondue maken is makkelijker dan je denkt! Nu de dagen weer korter worden, smacht je er misschien ook naar om weer eens met zijn allen rond de pan te gaan zitten. 

Hoog tijd om dus zelf een kaasfondue te maken!  

Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Schenk de wijn en citroen in de pan en verwarm het. Voeg de Bettine geitenkaas naturel en spread toe en laat al roerend rustig smelten. Meng de maizena met een klein hoeveelheid water en voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper en maak af met de fijngesneden verse bieslook. 

Tip: Heb je geen fondueset? Gebruik dan een braadpan met een dikke bodem. 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje