Bettine geitenkaas met uienchutney

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20 M

ingrediënten

  • Bettine geitenkaas larde (spek)
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • rode uienchutney
  • verse tijm 
  • rucola
  • 1 ei, geklopt

keukenspullen

  • mes
  • vork
  • oven

bereiden

Neem een uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnede en snij rondjes uit het bladerdeeg. Maak vervolgens met een rondje van 5 cm een indruk in het deeg en prik met een vork in het midden wat gaatjes. Beleg de binnenkant van het rondje met de uienjam.

Snijd een rondje van de geitenkaas doormidden en doe een helft op de uienjam. Bestrooi met wat verse tijmblaadjes en bestrijk de buitenkant van je bladerdeeg met het geklopte ei.

Bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de kaas goudbruin en het deeg gerezen en gaar is.

Garneer af met een beetje rucola.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje