Salades met geitenkaas

Geitenkaas salade met bramendressing

bereidingstijd

15 min

ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen
2 stronkjes baby Romaine
100 gr rucola slamelange
1 komkommer in linten
0,5 rode ui
1 appel
2 avocado’s
150 gr bramen
100 gr Bettine geitenkaasbolletjes
Handje basilicum
40 gr pistachenoten

Bramendressing
100 gr bramen
1 tl honing
1 el balsamico azijn
3 el olijfolie
Peper en zout

keukenspullen

bereiden

Tijdens Bettine Saladay maakt Pauline van Uit Pauline's Keuken deze heerlijke geitenkaas salade met bramendressing.

Mix alle ingrediënten voor de bramendressing in een keukenmachine glad. Zeef de dressing door een fijne zeef en breng het op smaak met peper en zout. Zet de dressing even apart.


Haal de blaadjes van de baby romaine los en was ze. Dep ze droog en verdeel ze samen met de rucola slamelange over een grote schaal. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en verdeel deze over de salade. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schaaf het vruchtvlees wederom in dunne plakjes met een kaasschaaf. Uiteraard kan je het ook gewoon met een mes snijden. Snijd de rode ui in halve ringen, de appel in plakjes en verdeel deze samen met de avocado-plakjes en de bramen over de salade. Verdeel de bolletjes Bettine geitenkaas over de salade en voeg ook wat verse basilicum toe.

Garneer de geitenkaas salade met wat gehakte pistachenootjes en de bramendressing.

Bekijk het verslag van Uit Pauline's Keuken over Bettine Saladay via deze link

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje