Geitenkaas op toast met gekarameliseerde rode uien, druiven, honing en pijnboompitten
#bettinerecepten

Geitenkaas op toast met gekarameliseerde rode uien, druiven, honing en pijnboompitten

De combinatie fruit en geitenkaas komt steeds vaker voor in onze recepten en als je het proeft begrijp je wel waarom. Het is een perfecte smaakbalans tussen zoet en hartig. Probeer vooral deze toast met geitenkaas, gekarameliseerde ui en druiven. We maken hem af met pijnboompitten en honing. Enjoy!

Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

voor 5 personen
1 grote witte ui
30 g ongezouten roomboter
200 g Bettine gerijpt
honing
pijnboompitten
druiven
ronde toastjes

Bereiding

  1. Snijd de uien in halve ringen en verhit ondertussen de boter in een koekenpan. 

  2. Voeg de uien bij de gesmolten boter en draai het vuur laag. Stoof de uien op een zacht vuurtje en roer ze om de paar minuten gedurende ongeveer 25-30 minuten.

  3. Tegen die tijd zullen ze zacht en goudkleurig worden. Hoe langer je de uien bakt, hoe zoeter en bruiner ze worden. 

  4. Snijd de Bettine gerijpte kaas in plakjes en leg ze op de ronde toastjes. Schep een theelepel hete gekarameliseerde uien op de kaasplakjes. 

  5. Strooi hierover de pijnboompitten, een halve druif en giet er een beetje honing over.

Landscape background 3840x2160
Bettine Naturel 125 gram
Bettine Naturel 125g

In Bettine Naturel proef je de natuurlijke smaak van geitenkaas. Mild en puur, vol eiwitten en vitaminen. Laat de frisromige kaas smelten in je mond en geniet. Heerlijk om puur te eten, of als smeuïge smaakmaker in je favoriete gerechten. Bettine geitenkaas naturel won tijdens het internationale kaasconcours in Nantwich een zilveren award.