Nagerechten met geitenkaas

Bettine geitenkaas met rood fruit en basilicum

ingrediënten

  • 2 personen
     
  • Geitenkaas crème met honing
  • - 125 gram Bettine honing
  • - 10 gram room
     
  • Marinade Rabarber
  • - 100 gram rabarber siroop
  • - 1 sinaasappel (de schillen)
  • - 200 gram water
  • - 100 gram suiker
     
  • Basilicum marinade
  • - 200 gram water
  • - 150 gram suiker
  • - 100 gram vlierbloesem siroop
  • - 75 gram basilicum
     
  • Overig
  • - Aardbeien
  • - Frambozen
  • - Bramen
  • - Pistache nootjes
  • - Rabarber

keukenspullen

bereiden

Dit culinaire recept is gemaakt door Chefkok Arie met verse ingrediënten van de verse verleiding en onze verse Bettine geitenkaas met honing.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng aan de kook. Laat de marinade afkoelen en vacumeer met de stukken rabarber, gaar dit vervolgens sous-vide 30 minuten op 65 graden. Of laat dit in een steelpan op heel laag vuur gaar worden, maar pas op dat dit niet te gaar wordt.

Breng voor de basilicummarinade het water met de suiker aan de kook en voeg de basilicumblaadjes toe, laat dit zeer kort meekoken en plaats het pannetje in koud water zodat het snel afkoelt. Mix het mengsel met een staafmixer of in de blender.

Voeg voor de geitenkaas crème een beetje room bij de Bettine geitenkaas en meng dit tot een zachte crème en doe dit in een spuitzak.

Marineer de aardbeien en bramen met de basilicum marinade. Spuit wat geitenkaas in de frambozen en bestrooi het gerecht met pistache. Maak het bord op naar eigen inzicht.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje