
Meng in een kom het speltmeel, yoghurt, olijfolie, het bakpoeder, een snufje zout en de tijm. Roer door en kneed daarna goed door met je handen tot een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in huishoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
Begin ondertussen met het maken van de vulling: snij een flink stuk van de (taaie) uiteindes van de asperges af. Verhit een grillpan (goed heet laten worden) en grill de asperges ongeveer vijf minuten in de hete pan. Draai ze regelmatig om en blijf erbij staan (het kan ineens hard gaan!). Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Snij de cherrytomaatjes door de helft en de wat grotere exemplaren nog een keer door de helft. Klop de eieren los met de smeerbare geitenkaas tot een glad geheel (even flink doorkloppen) en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een quichevorm in met een beetje olijfolie en bestrooi de vorm dun met paneermeel. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem (of speltmeel) bestoven werkblad tot een dunne lap groter dan de quichevorm. Leg het deeg voorzichtig in de vorm en bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Snij eventueel overtollig deeg weg. Strooi nog een klein beetje paneermeel op de bodem. Verdeel de gegrilde asperges over de bodem en schenk het ei/geitenkaasmengsel in de quichevorm. Verdeel de cherrytomaatjes over de taart (druk ze een beetje in het mengsel) en verbrokkel de geitenkaas over de vulling. Bak de aspergequiche ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en snij in stukjes. Eet smakelijk! Lekker met een groene salade! Deze quiche is ook lauwwarm erg lekker.