Verwarm de oven voor op 200 graden. Wij hebben de oven op grillstand gezet met bovenwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de asperges, wees voorzichtig met de kopjes, deze zijn namelijk erg kwetsbaar.
Als je de asperges niet direct in de oven doet, wikkel ze dan in een vochtige theedoek en bewaar ze in de koelkast. Dit voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat ze langer vers blijven.
Leg de asperges naast elkaar op de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie en strooi er naar smaak peper en zout overheen. Grill de asperges in 20 minuten gaar. De kopjes kleuren mooi bruin. Snij een teentje knoflook erg fijn (of gebruik een knoflookpers) en meng dit samen met de zeekraal en een beetje olijfolie, bak 2 minuten in de pan. Drapeer de zeekraal over de asperges.
Pocheer de eieren. Onze tips voor het pocheren van het perfecte eitje: Gebruik verse eieren, hoe verser hoe beter! Voeg 2 theelepels (wittewijn)azijn toe aan het water. Het water moet tegen de kook aan zijn en mag dus niet bubbelen. Maak een draaikolk in de pan en giet het eitje daarin, pocheer 2 à 3 minuten en je hebt een perfect gepocheerd ei!
Maak hierna het botersausje. Snij de roomboter in blokjes en verwarm een kleine saus- of koekenpan. Doe de roomboter in de pan en laat smelten. Schenk het citroensap erbij en klop het met een garde erdoor totdat je een egale botersaus hebt.
Kruimel de koude verse geitenkaas over de asperges en de zeekraal.
Garneren doe je met de eetbare bloemetjes, dit mag, maar het is uiteraard geen must. Je zorgt er met de bloemetjes voor dat je gerecht er nóg mooier uit komt te zien. Maak af met peper en zout en serveer meteen.