Salade met gegrilde groenten en geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

25 minuten PT25M

ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 winterpenen, geschild
  • 2 sinaasappels
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 cm gember, geschild
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 50 g pompoenpitten
  • 1 rode ui
  • 75 g Rucola
  • 1 bakje Bettine geitenkaas pearls 100 g

keukenspullen

Snijplank
Mes
Grillpan
Kom
Lepel
Rasp

bereiden

 

Snijd de courgette en winterpeen in repen en bestrijk ze met olie. Grill ze om en om in de grillpan tot ze mooie strepen hebben.
Rasp voor de dressing de schil van de sinaasappel, de gember en de knoflook.
Snijd het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de parten uit. Knijp de rest van het sap uit de vliezen en schillen. Meng met de rasp, gember en knoflook en de olijfolie.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Snijd de rode ui in reepjes.
Verdeel de rucola over een grote schaal. Verdeel de gegrilde groenten, sinaasappelparten en geroosterde pompoenpitten en ui erover. Bestrooi vervolgens met de pearls. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met grof zout en peper.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje