Gegrilde ananas met geitenkaas topping

aantal personen

6 personen Serves 6

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 150 ml slagroom
  • 100g Bettine geitenkaas schijfjes naturel of honing
  • 75g suiker
  • 20g verse munt
  • 1 rijpe ananas
  • 2 el walnotenolie

keukenspullen

bereiden

Een fantastisch en simpel dessert met héél veel smaak. Van deze gegrilde ananas met geitenkaasroom wil je zeker meer dan één portie!
Gebruik voor het recept verse ananas, dat is lekkerder dan ananas uit blik. Perfect na een uitgebreide barbecue toch? 

Klop de slagroom op met de geitenkaas en de helft van de suiker. Houd twee schijfjes achter voor garnering. Klop tot een stevige room.
Houd wat munt apart voor garnering, hak de rest fijn, meng met de rest van de suiker.
Snijd de ananas in zes dikke plakken, kwast ze in met de walnotenolie.
Bak de ananas schijven in een grillpan of op de BBQ. Serveer met de geitenkaas room en muntsuiker, verdeel de rest van de geitenkaas en munt erover.

Tip: besprenkel de ananas tijdens het grillen met wat rum voor een extra feestelijk dessert.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje