Gebakken geitenkaas paprikadip

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • 300 g Bettine geitenkaas spread naturel
  • 100 g roomkaas
  • 100 g geroosterde paprika, uitgelekt en droog gedept
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie + extra om te besprenkelen
  • peper en zout, naar smaak

keukenspullen

bereiden

Dit wordt vast en zeker een nieuwe favoriet op feestjes en bij de borrel! Een heerlijke romige, warme geitenkaasdip met een kruidige paprikasmaak die je met rauwkost, brood of toastjes eet. Die schaal is zo leeg!

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten in de kom van de foodprocessor en pulse tot één geheel.
Wanneer je het met de hand doet, meng dan alles behalve de geroosterde paprika door elkaar. Snijd de geroosterde paprika heel fijn en meng dat door de geitenkaasdip.
Schep de dip in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad. Besprenkel met wat extra olijfolie en bak de geitenkaas paprikadip in het midden van de oven in 15 – 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Serveer met lekkere rauwkost, stokbrood of toastjes.  

Gratis Geitenkaas recepten-boekje