Frittata met geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 200 gr gemengde tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eieren
  • 100 gr kwark
  • 125 gr Bettine Naturel Geitenkaas
  • 10 gr verse bladpeterselie
  • 10 gr dille
  • 10 gr bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie

keukenspullen

ovenbestendige pan

bereiden

Met dit lekkere recept voorkom je dat je eten weg moet gooien en een makkelijker recept bestaat haast niet.
Frittata: een Italiaanse omelet, bestaande uit groenten, ei en kruiden. Super simpel, ontzettend lekker en bovenal kan je eindeloos variëren! Dit recept van Uit Paulines Keuken is er een om je vingers bij op te eten! 

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

Hak de knoflook fijn. Snijd de rode ui in parten en halveer de tomaten. Grote tomaten kan je eventueel in plakken snijden of in kwarten. Hak de groene kruiden zeer fijn en meng de helft ervan door de Bettine Naturel.

Kluts de eieren los met de kwark. Voeg de knoflook toe. Breng dit op smaak met peper, zout en de overige groene kruiden (houd iets achter ter garnering).

Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan. Giet de eieren in de pan. Verdeel de tomaten (houd iets achter ter garnering) en de partjes rode ui over de eieren. Verdeel de geitenkaas over de frittata. Gaar de onderkant in ongeveer 6 – 8 minuten op een laag vuur.

Plaats de frittata in de oven en gaar hem nog 5 minuten totdat ook de bovenkant gestold is. Garneer de frittata met wat verse tomaten en groene kruiden.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje