Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rasp de schil van de citroen en houd apart. Pers het sap uit.
Overgiet de tuinerwtjes met kokend water en laat twee minuten staan. Giet af en doe in een maatbeker met de knoflook, de helft van de basilicum, de slagroom en de helft van de geitenkaas. Pureer tot een gladde, frisgroene saus. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper de sjalotjes en snijd de eindjes van de aspergetips.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes aan. Voeg de aspergetips toe en bak drie minuten al omscheppend mee. Schep uit de pan en bak als laatste de pancetta uit.
Meng de warme pasta met de erwtensaus en verdeel over vier borden. Verdeel de aspergetips, sjalot, pancetta, geitenkaas en de achtergehouden basilicum over de borden en bestrooi met de citroenrasp en extra verse peper.