Frisse komkommersoep met geitenkaas
#bettinerecepten

Frisse komkommersoep met Bettine geitenkaas

Sneller dan dit een heerlijk voorgerecht op tafel zetten, kan bijna niet! Deze frisse komkommersoep met geitenkaas maak je met de blender en staat dus zo op tafel. Wil je hem koud eten voor een nog frisser effect dan zal je iets langer geduld moeten hebben om de soep te koelen in de koelkast maar je kunt dit recept prima van tevoren maken.

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

voor 4 personen
100 g Bettine geitenkaasbolletjes
2 komkommers & extra om te serveren
1 avocado
2 lente-uitjes
sap van 1 citroen
10 blaadjes munt
40 blaadjes basilicum
4 el yoghurt
2 el olijfolie
Peper en zout, naar smaak
100 - 200 ml water

Bereiding

  1. Snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in stukjes.

  2. Halveer de avocado en haal de schil eraf en de pit eruit. Pers de citroen uit.

  3. Doe alles behalve de peper en zout en het water in de blender en pulse dit tot een gladde soep.

  4. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.

  5. Serveer de soep met extra komkommer en geitenkaasbolletjes.

Landscape background 3840x2160
Bettine Pearls
Bettine Pearls 100g

Met Bettine geitenkaas Pearls Naturel versier je je maaltijd en verwen je je smaakpapillen. Met deze kleine smaakbommetjes maak je jouw lievelingsgerechten in een handomdraai nóg lekkerder. Strooi ze over je salade, op een pizza, in je pasta of in de soep en geniet van de kenmerkende frisse en milde smaak. Gemaakt van 100% natuurlijke en gepasteuriseerde geitenmelk. Handig voor in je koelkast en makkelijk hersluitbaar!