Voorgerechten

Frisse komkommersoep met Bettine geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • 100 g Bettine geitenkaasbolletjes
  • 2 komkommers + extra om te serveren
  • 1 avocado
  • 2 lente-uitjes
  • sap van 1 citroen
  • 10 blaadjes munt
  • 40 blaadjes basilicum
  • 4 el yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout, naar smaak
  • 100 - 200 ml water

keukenspullen

bereiden

Sneller dan dit een heerlijk voorgerecht op tafel zetten, kan bijna niet! Deze frisse komkommersoep met geitenkaas maak je met de blender en staat dus zo op tafel. Wil je hem koud eten voor een nog frisser effect dan zul je iets langer geduld moeten hebben om de soep te koelen in de koelkast maar je kunt dit recept prima van tevoren maken.

Snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in stukjes.
Halveer de avocado en haal de schil eraf en de pit eruit. Pers de citroen uit.
Doe alles behalve de peper en zout en het water in de blender en pulse dit tot een gladde soep.
Voeg eventueel water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met extra komkommer en geitenkaasbolletjes.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje