Flammkuchen met ham, rode ui, basilicum en Bettine gerijpte geitenkaas

bereidingstijd

10 minuten bereiding, 15 minuten oven

ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 rolletje Bettine gerijpt 200 gram
  • 1 rode ui
  • Basilicumblaadjes
  • Rauwe ham (bijv. Prosciutto)
     

keukenspullen

bereiden

Flammkuchen is superhip en hoogstwaarschijnlijk heb jij het ook al een keer gegeten. Ook thuis kun je deze plaattaart makkelijk bereiden. Het leuke is dat je er zo’n beetje van alles op kunt doen, alhoewel... hoe minder je erop doet hoe beter de flammkuchen vaak smaakt.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Besmeer het deeg met een dun laagje crème fraîche. Verdeel hierover plakjes gerijpte geitenkaas, uiringetjes en de ham. Plaats de Flammkuchen in de oven en bak in 15 minuten goudbruin.
Garneer pas op het laatst met de basilicum (dus niet voordat hij de oven in gaat) voor een extra lekkere smaak.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje