Lunch recepten

Flammkuchen met gerookte zalm en geitenkaas

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

25 minuten PT25M

ingrediënten

  • 1 rol flammkuchendeeg (Tante Fanny)
  • 100g Bettine geitenkaas naturel
  • 50g créme fraîche
  • 1 bosje dille
  • 150g gerookte zalm
  • 1 rode ui
  • kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout, peper

keukenspullen

bereiden

Ben je ook zo gek op gerookte zalm met dille? We kunnen er maar niet genoeg van krijgen. Vooral als het gecombineerd wordt met rode ui, kappertjes, geitenkaas en crème fraîche op krokant gebakken flammkuchen.

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het flammkuchendeeg uit op de met bakpapier bekleede bakplaat. Snijd de ui in dunne halve ringen. Spoel de kappertjes af met water en laat deze uitlekken.

Verdeel een laagje créme fraîche over het deeg, verdeel hierover de uiringen en de kappertjes. Leg hierop de plakjes geitenkaas en bak onderin de oven in ongeveer 12 minuten gaar.

Hak de dille fijn en meng ongeveer de helft met olijfolie. Snijd de zalm in reepjes. Beleg het  flammkuchendeeg met zalm en besprenkel met het olijfolie-dille mengsel. Bak hierna nog 3-4 minuten in de oven.

Bestrooi met de resterende dille.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje