
Zin in een nieuwe variant flammkuchen? Dan mag je deze creatie met verse geitenkaas, Serranoham en vijgen niet missen. Flinterdun gebakken, maar rijkelijk belegd - gewoon een genot. Geen fan van vijgen? Dit recept is ook erg lekker met witlof!
Zin in een nieuwe variant flammkuchen? Dan mag je deze creatie met verse geitenkaas, Serranoham en vijgen niet missen. Flinterdun gebakken, maar rijkelijk belegd - gewoon een genot. Geen fan van vijgen? Dit recept is ook erg lekker met witlof!
Verwarm de oven voor op 250 °C (boven- en onderwarmte). Verwarm de bakplaat voor op de onderste plank van de oven.
Leg het deeg op bakpapier en bestrijk het royaal met crème fraîche. Verdeel de bosui, de Bettine pearls en de serranoham erover en bak onderin de oven in ongeveer 8-10 minuten knapperig en gaar.
Haal de flammkuchen uit de oven en leg er de plakjes vijg op en bestrooi met peterselie.
Witlofvariant: Bak de partjes witlof met een beetje boter in een koekenpan zacht. Verwijder de eventueel harde stronken en leg de plakjes op de flammkuchen