Filo swirl met Bettine geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

30 minuten PT30M

ingrediënten

  • 9 filodeeg vellen
  • 125 g Bettine geitenkaas honing
  • 100 g gehakte pistachenootjes
  • 1/2 el rozenwater
  • 2 el honing
  • 2 el water
  • 100 g gesmolten boter

keukenspullen

bereiden

Dit lekkere hapje past perfect bij een borrel, picknick of als bijgerechtje. Dit recept is afkomstig van Muna van @tothemoen

Verwarm de oven voor op 175C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verkruimel de Bettine geitenkaas, meng met de gehakte pistache noten en rozenwater.
Leg het filodeeg op een bord of plank
Bewaar de de andere vellen onder een vochtige theedoek.
Besmeer wat vellen filodeeg met een dun laagje gesmolten boter.
Verdeel over de lengte van het filodeeg het geitenkaasmengsel.
Rol het filodeeg voorzichtig op en plaats het op de bakplaat.
Herhaal deze stappen met de rest van de vellen.
Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak het in de oven 20 minuten goudbruin.
Meng water en honing in een kommetje en drizzle het over de filo swirls na het bakken.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje