dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas

aantal personen

4 personen Serves 4

bereidingstijd

20 minuten PT20M

ingrediënten

  • 2 mango’s
  • 4 sinaasappels
  • een handje gedroogde abrikozen
  • een handje pecannoten
  • 125 g Bettine geitenkaas naturel
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Hero abrikozenjam

keukenspullen

bakpapier
koekenpan
oven
grillpan

bereiden

Debbie van Deb's Bakery & Kitchen wil altijd iets anders maken dan dat er al is. Dit was voor het geval met geitenkaas dus een uitdaging, want er is al zo ontzettend veel gemaakt met geitenkaas. Debbie vindt fruit en geitenkaas een fantastische combi en waarom zou salade alleen maar hartig kunnen zijn? Zo ontstond toen het idee voor een dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas.

Doe de pecannoten met 1 eetlepel honing in een koekenpan en laat op laag vuur de honing smelten. Bak de pecannoten ongeveer 4 minuten en laat ze afkoelen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schil de sinaasappels dik en snijd er mooie partjes tussenuit. Snijd ook de mango in mooie plakjes. Schep de partjes sinaasappel om met 1 eetlepel honing, leg ze in een ovenschaal en rooster 3 minuten onder een hete grill

Leg de gegrilde sinaasappel met de mango op een bord en verkruimel de Bettine geitenkaas erover. Garneer met de pecannoten en klop een dressing van een milde olijfolie met het citroensap en de Hero abrikozenjam. Besprenkel de dessertsalade van gegrilde sinaasappel, mango en geitenkaas hiermee en geniet ervan!

Perfecte afsluiter van een diner
En echt, het is een fantastisch nagerecht. De pecannoten karameliseer je en de honing geitenkaas brengt alles samen! Als je hier ook nog een bolletje vanilleijs bij eet, dat maakt het af. Een perfect dessert voor mensen die wel graag een dessert eten maar niet iets heel zwaars willen eten! 

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje