Dadels gevuld met Bettine Geitenkaas

aantal personen

20 personen Serves 20

bereidingstijd

15 minuten PT15 M

ingrediënten

  • 75 g Bettine geitenkaas naturel 
  • 10 stevige dadels
  • verse peterselie

keukenspullen

oven
theelepel
mes

bereiden

Dadels zijn heerlijk zoet, bevatten veel kalium en vezels en combineren prachtig met Bettine geitenkaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de fijngehakte peterselie door de Bettine geitenkaas. Houd wat peterselie apart. Snijd voorzichtig een gleufje in de dadels en verwijder de pit. Schep met een theelepel de Bettine geitenkaas in de holte van de dadels en plaats deze voor 10 minuten in de oven. Garneer de dadels met de fijngehakte peterselie en serveer meteen. Koud zijn ze trouwens net zo lekker.  

Het allerlekkerst zijn grote verse dadels in tegenstelling tot droge dadels. De verse dadels koop je bij de Turkse supermarkt, maar ook de betere supermarkt heeft ze tegenwoordig in het assortiment.

Tip: De combinatie van deze zoete dadel is ook erg lekker met het zoute van Parmaham. Ook omwikkeld met een plakje spek en deze kortgebakken in de oven tot ze goudkleurig zijn is een onweerstaanbare combi!

 

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje