
Deze salade moet je een keer geproefd hebben! Een heerlijke couscous salade met onder andere courgette, aubergine, kip, dadels, ras el hanout en natuurlijk onze nieuwe Bettine gerijpte geitenkaas rolletje, wat dit recept helemaal afmaakt.
wokpan
Deze salade moet je een keer geproefd hebben! Een heerlijke couscous salade met onder andere courgette, aubergine, kip, dadels, ras el hanout en natuurlijk onze nieuwe Bettine gerijpte geitenkaas rolletje, wat dit recept helemaal afmaakt.
Snij de aubergine in halve manen en wok dit op hoog vuur in een wokpan totdat het een beetje smeuïg is. Voeg de courgettes in blokjes toe aan de wokpan en wok deze even samen met de aubergines. Snipper de ui en voeg deze toe aan de wokpan. Snij ondertussen de kip in blokjes en voeg deze samen met 2 tenen knoflook toe aan wokpan.
Zet het vuur zacht. Strooi royaal de ras el hanout kruiden over de groentes en de kip. Snij 10 dadels in stukjes en voeg deze toe aan de pan.
Voeg 275 ml bouillon met een scheutje olijfolie toe aan 275 gr couscous. Zorg dat je genoeg bouillon toevoegt zodat de couscous net onder bouillon komt te staan. Laat de couscous een paar minuten wellen en roer daarna de korrels los met een vork.
Voeg de couscous toe aan de wokpan en roer het samen met de fijngesneden munt, peterselie en grof zeezout nog eens goed door.
Verdeel de couscous salade over 4 borden en verkruimel de geitenkaas eroverheen. Deze couscoussalade is zowel warm als koud heerlijk!
Tip: Vervang de kip voor tofu voor een heerlijke vegetarische couscous salade.