Hoofdgerechten

couscous geitenkaas burger met rode uichutney

aantal personen

2 personen Serves 2

bereidingstijd

30 minuten PT30 M

ingrediënten

  • 50 g Bettine verse geitenkaas naturel
  • 50 g Bettine geitenkaas spread naturel
  • 200 g couscous
  • 2 zachte broodjes
  • 1 ei
  • 2 el bloem
  • 25 g pistachenootjes, fijngehakt
  • 1 el havermout
  • rucola
  • rode ui chutney
  • olie

keukenspullen

  • oven
  • koekenpan
  • bakpapier
  • bakplaat

bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de couscous zoals vermeld op de verpakking. Meng een ei en de bloem door de couscous, zodat het bij elkaar blijft plakken. Kneed de Bettine verse geitenkaas naturel door de couscous. Vorm twee flinke hamburgers van het couscous mengsel en leg dit voorzichtig op een bord. Maak een mengsel van de fijngehakte pistachenootjes en de havermout en rol de burger hier doorheen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Draai het vuur iets lager en leg je burger voorzichtig in de koekenpan. Zodra kant 1 bruin is keer je hem om en bak je de andere kant mooi goudbruin en knapperig. Leg de burgers op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Gril ondertussen de broodjes even in een grillpan of in de oven. Besmeer 1 kant van het broodje met Bettine geitenkaas spread naturel, beleg met rucola en leg de burger erop. Schep een ruime hoeveelheid van de rode ui-chutney op de burger en sluit af met de bovenkant van het broodje. 

Bron: Simoneskitchen 

Tip: Lekker om de couscous in groentebouillon te koken.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje