
Ingrediënten voor 1 liter soep
Ingrediënten voor 1 liter soep
Snijd de courgette in blokjes, versnipper de ui en de knoflook. Fruit de gesnipperde ui en knoflook aan in een soeppan met een flinke scheut olijfolie. Zodra de ui glazig is dienen de courgette blokje toegevoegd te worden. Bak de blokjes voor circa 5 minuten mee. Regelmatig roeren.
Vul de pan met een liter water en twee bouillonblokjes en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag als het water kookt. Laat de soep voor 20 minuten pruttelen in de pan, zodat de courgettes zacht zijn gekookt.
Pureer met een staafmixer de soep fijn. Roer 90 gram van de Bettine verse geitenkaas door de soep heen. Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Snij de bosui in kleine ringetjes en bak ondertussen de ontbijtspek bruin en knapperig.
Schep de courgette soep in soepborden en garneer de soep met kleine ringetjes bosui, uitgebakken spek (eventueel in gebroken stukjes) en verbrokkel de overgebleven geitenkaas in de soep. Besprenkel de soep nog met een paar druppels olijfolie.