Nagerechten met geitenkaas

Cookie dough op basis van Bettine geitenkaas

bereidingstijd

200 minuten PT200M

ingrediënten

  • 75 g Bettine geitenkaas naturel
  • 2 blaadjes gelatine 
  • 100 ml slagroom
  • walnoten
  • 4 vijgen
  • 3 el honing

keukenspullen

  • Schaal

bereiden

Dit cookie dough recept is zonder toegevoegde suikers een gezondere keuze voor een zoet dessert, lekker voor jong en oud!

Hak de walnoten fijnl.

Week de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water. Knijp hierna goed uit.

Breng de room aan de kook en voeg de verbrokkelde geitenkaas toe. Haal van het vuur, los de gelatinebladeren op in het mengsel en roer tot een gladde egale massa. Roer de honing erdoor en voeg de walnoten toe, schenk in een schaal. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Schep bolletjes of quenelles uit het cookie dough en serveer met vijgen en extra walnootstukjes.

deze bettine producten heb je nodig

Gratis Geitenkaas recepten-boekje